top of page

Što je

Giving Tuesday?

GLOBALNI POKRET DARIVANJA

Obilježava se prvog utorka nakon američkog Dana zahvalnosti. Nastao je u njujorškom kulturnom centru 92nd Street Y kao odgovor na komercijalizaciju i konzumerističku groznicu koja prati obilježavanje blagdana i praznika. Često stiliziran hashtagom "#" zbog naglašavanja važnosti internetskog aktivizma,

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Svi su dobrodošli pridružiti nam se tijekom cijele godine. S globalnim predstavnikom za Hrvatsku, udrugom za društveni razvoj KA - MATRIX, pozivamo Vas da koristite našu web platformu i darujete Vama najdraže udruge, podržavate projekte, ispričate svoju priču, volontirate i tako ojačate lokalnu zajednicu u kojoj djelujete.

SNAGA DRUŠTVENIH MREŽA

 Do danas brojimo preko 30.000 parntera u 68 zemalja svijeta.  Bilježi se povećanje on-line donacija od 2012. godine za 470 % Više od 35 milijuna Twitter i Facebbok objava i 15,4 milijarde medijskih objava.

ŠTO JA MOGU UČINITI?

Najprije zastanite na deset sekundi i probajte razmisliti što bi mogli učiniti da svijet bude bolje mjesto. Jeste? Drugi korak je jednostavan, uključite se u #GIVINGTUESDAY i djelujte globalno.

UČINI PRAVU STVAR

Angažiraj se! Putem naše web platforme na jednostavan način djeluj i pomozi onima kojima je najpotrebije, podrži ili započni inicijativu, prikupi donacije za dobrotvorni cilj.

#HASHTAG

#ZAJEDNOČINIMODOBRO

#GIVINGTUESDAYCRO

#GTCRO

#GLOBALNODARIVANJE

ZAŠTO POSTATI ČLAN?

Koristeći ovu web platformu  možete na jednom mjestu pronaći i pomoći Vama najdraže udruge, podržati društveno korisne projekte, ispričati priču vaše lokalne zajednice, prijaviti se da volontirate.... i još mnogo toga.

#ZAJEDNOČINIMODOBRO

SUDJELOVANJE /

Svatko može postati članom. Članstvo je besplatno.

OBAVEZE /

Poštivati prihvaćene uvjete članstva.

PREDNOSTI /

Globalna prisutnost na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter). Povezivanje s organizacijama, udrugama cijelog svijeta.

bottom of page